Profesija: Interneta satura speciālists
Mājas lapa: http://www.rolandinsh.lv/blog/

Žurnāli, kurus lasu es:

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Atslēgvārdi
Ekonomiskās krīzes laikā jālasa Veidenbaumu (+video)
Publicēts 27. oktobrī, 2008.
Par Danas Albrehtas LNT ziņu sižetu, kurš stāsta par klab.lv lietotāja "Veidenbauma" Interneta dienasgrāmatu. Par Ziņu radīšanu no nekā un izpausmes brīvību.

Prieks, ka simbel ir izskaidrojusi, kas ir (īstais) Veidenbaums, citādi liekas, ka sviestā ar vārdiem var saiet.

TV vs Blog / journal

Tātad par svētdienas LNT ziņu, kurā galvenais bija Danas Albrehtas sižets par “Veidenbauma” interneta dienasgrāmatu. Pirmkārt bija interesanti paklausīties, ekspertu domas par “sociopātu, kam nepatīk sabiedrība“. Protams pēc ārzemju pieredzes medijiem varētu būt interesanti meklēt analoģiskus gadījumus arī Latvijā. Atrada. Ja lielākajai daļai šie zīmējumi ir tikai zīmējumi, tad Valsts policijai (VP), iespējams, aiz gara laika “sērfojot Internetā” uzradās darbiņš. Jā, attēli ir vardarbīgi, bet ja palūkojās uz kontekstu un situāciju, kad tas ir radīts, manī drīzāk izraisa smaidu nekā uztraukumu. Līdz šim pat neesmu īsti apskatījis šos zīmējumus, jo sev neko tīkamu tur neesmu redzējis. Esmu pret vardarbību jebkurā tās izpausmes formā. Tādēļ šie attēli tika laisti garām. Lai gan nekur.lv tie tika ievēroti.

Savukārt pavērojot šo sižetu no cita skatu punkta, kļūst skaidrs, ka LNT ziņu dienestam vairs nav ar ko “šokēt” cilvēkus un nav vairs “jaunumu” un notikumu (šeit visi dodas uz google un meklē “kas ziņu padara par ziņu” un kādēļ un kas ir “notikums” :) ). Visiem ir apnicis klausīties par ekonomisko krīzi valstī un pasaulē, tādēļ ziņas tiek “saražotas” uz vietas.

Tad nu rodas jautājums, vai tiešām drīz sāks kontrolēt katru publicēto informāciju Internetā un tiem tiks piešķirts oficiāla medija status. Par to jau bija domājis Eiropas Parlaments, bet nevienojās…

Kā tad tur ir ar to izpausmes brīvību? Cik ļoti to vajadzētu ierobežot mūsu (cibiņa, blogera, …) vārda brīvību?

Un vēl, interesanti pavērot blogeru reakciju uz profesionālās žurnālistikas iejaukšanos sociālo mediju vidē.

Man gan liekas, ka Latvijā notiek sava veida pašattīrīšanās. Viens otra darbības formas jau zina. Un zin, kas kam ir autors. Ne tā? (izņemot anonīmos autorus). Pat blackhalt no mistiskas personas, par kuras īstumu pat tika izteiktas šaubas, atklājās “Pirmajā bloguru piknikā“.

Interesanti, ka LNT ziņu veidotājiem neliekas interesanti krabjiem.lv (laikam) klāt ar publicētajā militārajām tehnikām un atkailinātajām meiteņu bildēm (lai arī pielikts klāt “18+”), kas tik pat brīvi pieejamas Internetā, kā “Veidenbauma” kariķētās aktuālās ziņas.

Ietikums LNT - “Digg deeper” :)

Un nobeigumā Pana Klekša stilā: šo visu es tikai nosapņoju :)

PAPILDINĀJUMS.

video: http://blip.tv/file/1401659


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: